31 januari 2015
14:50

Arlanda IBK

Referat: Björklinge BK 01 - Arlanda IBK

Revansch att fodra på den snöpliga förlusten sist i Arlanda och med ett spel som hade mer att önska. I denna match ville vi testa något helt nytt. Spel på två femmor och en helt ny femma för dagen med bara de allra nyaste spelarna. Då skall vi komma ihåg att Tilda aldrig spelat center och Saga har väldigt lite speltid som back.

Jag ser tillbaka på fredagens träning och ser att Tilda är klok och passningssäker i sitt spel. Saga brytsäker och mycket bra på att täcka. Till råga på allt så tar hon tag i bollen och driver upp och levererar fina diagonaler och sarg upp. Fantastisk kula att se. Och nu var det dags att testa i skarpt läge. Sanna och Saga backar och Karin, Tilda och Agnes forwards. Kanske en del som höjde på ögonbrynen, men jag visste att om dom får ta eget ansvar så kommer dom att leverera. Och som dom gjorde det. Lite tips innan match och framför allt en stor påse med positivitet.

Efter en mållös första halvlek där vi dominerar stort med kraftigt bollinnehav och betydligt fler chanser än Arlanda. 6-2 i skott och visst borde det ha varit ett par mål på alla fina chanser. Femman med Tilde, Alex, Danni, Moa och Clara imponerade stort tycker jag. Rörliga och passningssäkra och håller god bredd i anfallet. Alex kommer ner och fiskar upp bollar från backarna och drar då på sig motståndarcentern. Snabbt pass ut till Tilde eller Danni för snabba anfall efter kanterna och en då släpande Alex som får fler bra tillfällen. Samtidigt följer backarna med bra för avlastning.

Femman med Linnea, Ida, Esther, Selma och Maja stod för mycket fart och snabba rörelseförflyttningar. Tyvärr så skapas inte alls de klara målchanserna som jag vet att dessa tjejer kan göra. Kanske blev det lite för omständigt när man ofta etablerade tryck i anfallszonen. För hålla i bollen och skapa tryck, det var det inga problem med. Många skott men tyvärr i svåra lägen på en bra Arlandamålvakt.

I andra perioden kommer nyfemman in och de verkar inte ha några nerver alls. Vågar ta tag i spelet och med lite flyt hade Tilda satt fotpassningen från Karin i ett väldigt snyggt anfall. Sanna och Saga bjöd inte Arlanda spelarna på så mycket, då de låg nära sina yttrar och de gavs inga lägen för avslut. Tildefemman ångade på ordentligt och Daniellas backhandpass framför mål till en helt fri Tilde kunde inte missas. 1-0 och äntligen släppte det. Dryga minuten senare stod samma två för 2-0 och passen nere från Moa var fenomenal. En bra femma med många olika och goda kvaliteter. Perioden dominerades stort av oss med skotten 7-1. totalt efter 2 perioder 13-3. Ellen hade inte så mycket att göra men visar ett lugn och täcker ut de chanser som fanns. Svår match när hon inte får hålla igång så mycket.

Tredje perioden startar med Tildafemman och blir till en början lite tillbakatryckta. Ovan situation i matchen och jag kunde se lite stress när de inte riktigt visste var de skulle markera och täcka av. Precis innan bytet gör Arlandas bästa spelare Dominika Marzalik 1-2 på en fin egen prestation och matchen får nerv. Idafemman skapar fortfarande en hel den chanser och snurrar runt i Arlandazonen lite som dom vill. Tyvärr så blir det inte någon utdelning på alla chanser. Selma och Maja som backar är så täta och passningssäkra och ger inte bort något i onödan.

Arlanda rycker upp sig avsevärt i den sista perioden som faktiskt är ganska jämn när de får kvitteringskänning. Ellen får då visa att hon är en duktig målvakt som axlar Fannys frånvaro på ett strålande sätt. Kom nu ihåg att hon bara varit målvakt i 5 månader och redan är så här bra. Vi tar en timeout i slutet så tjejerna får pusta lite och instruktionen vad som kommer att hända sista 3 minuterna. Idafemman fortsätter och Tildafemman avslutar sista 1 och en halv.

Kalla inte mig en fegis efter detta. Jag vet vad tjejerna kan och jag har fullt förtroende för dom alla. Att kämpa i alla lägen och göra allt för laget och se sin egen prestation som en del i lagets. Tack Arlanda för ännu en fin och tuff match, och våra tjejer som nu skall se fram emot returmötet med Storvreta på söndag. Tack också domarna som också gör en bra match.

Matchen i 99 serien var Linnea, Selma backar och gjorde en gedigen insats. Täta och passningsskickliga som dom är, bjöd dom 99 tjejerna på en del fina möjligheter och Storvreta tjejerna på ett tufft motstånd. Clara och Ida spelade forwards och även på den här nivån finns mycket att hämta för våra tappra och spelskickliga tjejer. Stort plus till alla 4 för en bra insats.